Kiszonki znane są od bardzo dawna. Nasze babcie, od lat korzystały z ich zdrowotnych właściwości. Obecnie wracają do łask. I nic dziwnego, bo to źródło wielu witamin i samo zdrowie!
Kiszonki dostarczają wiele witamin z grupy B oraz są też dobrym źródłem witamin: C, A, E, K oraz magnezu, wapnia, potasu i fosforu. Warto wiedzieć, że kiszonki to naturalne probiotyki. Regulują pracę przewodu pokarmowego oraz zawierają bakterie kwasu mlekowego, które chronią przed czynnikami chorobotwórczymi. Dodatkowo pobudzają działanie układu odpornościowego, a także niwelują wpływ czynników alergicznych. A to tylko kilka z ich najlepszych właściwości, ponieważ kiszonki warzywne, to niezwykle prosty sposób na urozmaicenie diety i wzmocnienie organizmu.
Do kiszenia kiszonek nie potrzebujemy octu! Wykorzystujemy jedynie naturalną solankę, dzięki temu warzywa fermentują we właściwy im sposób. Tak powstały pyszne weki pomysłu Pani Ewy i trzech bliskich jej osób. Ekologiczne kiszonki, w trosce o zdrowie i naturalną odporność całej rodziny, bez sztucznych konserwantów, barwników, wzmacniaczy smaków, glutenu, cukru. Inspirowane darami prosto z ogrodów pięknej Zamojszczyzny.
W każdym słoiku, przygotowanym z pasją i miłością, znajdziesz pyszne ekologiczne warzywa oraz naturalne zioła i przyprawy. Twórcy zdrowych weków własnoręcznie przygotowują każdy słoik pełen zdrowia! Wprowadź kiszonki do swojej codziennej diety i przekonaj się o ich zdrowotnych właściwościach.
Więcej informacji na temat kiszonek i WekiFood znajdziesz na Instagramie: https://www.instagram.com/weki_food/
oraz Facebook’u: https://www.facebook.com/wekifood/